Muskusparkiet

August 11th, 2018

De muskusparkiet (Glossopsitta concinna) is een vogel uit de familie Psittaculidae (papegaaien van de Oude Wereld). Het is een endemische vogelsoort in Australië.

De vogel is gemiddeld 22 cm lang en weegt 52 tot 65 g. De vogel is overwegend groen met boven op de kop een dof blauw petje en licht olijfkleurig oker op de nek en mantel. Voor op de kop en achter het oor zit een rode vlek. De ondervleugel is geelachtig.

Deze soort is endemisch in Australië en telt twee ondersoorten:

Het leefgebied bestaat uit half open landschappen met bos, maar de vogel is ook te vinden langs rivieren, bij boerderijen en ook wel in parken en buitenwijken.

De muskusparkiet heeft een groot verspreidingsgebied en daardoor is de kans op de status kwetsbaar (voor uitsterven) gering. De grootte van de wereldpopulatie is niet gekwantificeerd, maar de vogel is zeer algemeen en de aantallen blijven stabiel. Om deze redenen staat de vogel als niet bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN.

This entry was posted on Saturday, August 11th, 2018 at 10:48 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

2016 fashion trends

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet shopping online dresses grocery shopping online clothes shopping online