MBDA Aster

July 4th, 2018

Aster er en gruppe af overflade til luft missiler (SAM) produceret af firmaet Eurosam, et europæisk konsortium bestående af MBDA France, MBDA Italy og Thales Gruppen (hver med 33% af aktierne).

Aster missilerne bleve udviklet til tre formål:

SAAM er et skibsaffyret luftforsvarssystem til mellemdistancemissiler. Det kan bruges som en Standalone-løsning såvel som integreres med skibets andre våbensystemer. Det omfatter et ildledelsessystem og en multifunktionsradar med elektronisk scanning og Sylver A43 VLS med otte Aster 15 missiler pr. VLS.

PAAMS luftforsvarssystemet bruges til selv- og områdeforsvar og er i stand til at beskytte nærliggende skibe. Skibene benytter Sylver A50 VLS. Allerede under udviklingen af Aster missilerne var kravene til områdeforsvaret kendt og man designede efterfølgende missilerne efter disse krav.

SAMP/T er designet til mellem- og langtrækkende luftforsvar af tropper, områdeforsvar og selvforsvar. Missilerne kan benyttes som standalonesystem eller koordineret med andre våbenarter.

I 1980erne, var de langt størstedelen af de luftværnsmissiler brugt af Frankrig og Italien kun kortrækkende, såsom det franske Crotale, det italienske Aspide eller det amerikanske RIM-7 Sea Sparrow, med en maksimal rækkevidde på 15-20 kilometer. Enkelte skibe var udstyret med det amerikanske Standard-missil, som kunne række noget længere.

Frankrig og Italien enedes derfor om at påbegynde udviklingen af et luftværnsmissil til mellem- til langdistancen og man planlagde indførelse i starten af det nye årtusinde. Dette nye missil skulle kunne række længere og yde bedre træfsikkerhed sammenlignet med de nuværende missiler på markedet, hvor konkurrencen primært bestod af det amerikanske Standard-missil og det britiske Sea Dart-missil. Undet udviklingen var der fokus på missilets mulighed for at ramme den nye generation af supersoniske antiskibsmissiler såsom eksempelvis Brahmos-missilet, udviklet af Indien og Rusland i fællesskab.

Aster-missilerne møder alle krav fra flåderne, hærene og luftvåbnene fra Frankrig, Italien og Storbritannien. Beslutningen om at benytte det samme “grundmissil” til både Aster 15 og 30 har gjort missilerne fleksible med mulighed for at ændre missilet fra et kortrækkende til et langtrækkende missil.

Hvor Aster 15 er et mellemdistancemissil der især er beregnet på at nedskyde angribende fly eller sea skimmende antiskibsmissiler, er Aster 30 langtrækkende missiler der er beregnet på at nedskyde fjerne fly og missiler før de bliver en trussel mod skibet eller andre i dets følgeskab. Missilerne er identiske, dog er Aster 30 boosteren større. Missilerne bliver affyret fra en Sylver VLS med 8 celler. Der findes også to typer Sylver-systemer: A43 varianten, der kun kan benytte Aster 15, samt den større og dyrere A50 variant der kan benytte de længere Aster 30 missiler. Begge versioner af systemet kan holde 8 missiler. På de britiske destroyere af Daring-klassen benytter Aster den nye D-båndsradar S1850M som målfølgningsradar. Denne radar er en videreudvikling af SMART-L-radaren. Begge missiler er meget manøvredygtige takket være raketdyser placeret på missilets tyngdepunkt og tillader missilet at foretage drej der trækker op til 50 G.

I december 2009 havde Aster aldrig været brugt i en kampsituation.

Under forsøgene med missilerne mellem 1993 og 1994, blev samtlige flyvemåder, højder, afstande og hastigheder bekræftet. I samme periode blev affyringsmåden for et Aster 30 valideret.

I maj 1996 udførte man forsøg med Aster 15’s aktive målsøgningssystem mod rigtige flyvende mål. Alle seks forsøg ramte deres mål.

Den eneste forskel på Aster 15 og Aster 30 er størrelsen på den udskiftelige booster: Aster 15 vejer 310 kg vejer Aster 30 510 kg.

This entry was posted on Wednesday, July 4th, 2018 at 9:40 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

2016 fashion trends

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet shopping online dresses grocery shopping online clothes shopping online