Dodoma (regio)

August 12th, 2017

Dodoma is een regio van Tanzania. De hoofdstad van de regio is de stad Dodoma. De regio heeft een oppervlakte van 41.311 km² en heeft ruim 2 miljoen inwoners (census van 2012). De regio is de 8e regio van Tanzania qua omvang en beslaat ongeveer 5% van het vasteland.

In de regio worden bonen, zaden, pinda’s, koffie, thee en tabak verbouwd. Ook wordt er vee gefokt en verhandeld. Verder bevindt zich in de regio Dodoma het enige wijnbouwgebied van Oost-Afrika.

Kondoa is wereldwijd bekend vanwege de rotsschilderingen van Kondoa die sinds 2006 zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO remington shavers australia.

De regio ligt tussen 4° en 7° zuiderbreedte en 35° en 37° oosterlengte what is meat tenderization. Het grootste deel van de regio ligt op een plateau dat in hoogte varieert van 830 meter boven zeeniveau bij de Bahi-moerassen en 2000 meter boven zeeniveau bij de hooglanden ten noorden van Kondoa.

De regio Dodoma werd gevormd in 1963 en bestond toen uit 3 landelijke districten en een stadsdistrict. Inmiddels bestaat de regio uit zeven districten:

This entry was posted on Saturday, August 12th, 2017 at 9:07 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

2016 fashion trends

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet shopping online dresses grocery shopping online clothes shopping online