Cervarix

April 24th, 2017

Cervarix is een vaccin tegen humaan papillomavirus (HPV) typen 16 en 18. Deze twee HPV-virussen zijn de oorzaak van ongeveer 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker.

Een vaccinatie bestaat uit twee maal een injectie met entstof van de betreffende virustypen. Personen die gevaccineerd zijn blijken veel minder vatbaar voor een HPV-infectie. In studies is aangetoond dat de vaccinatie het ontstaan van hardnekkige infecties en voorstadia van baarmoederhalskanker kan voorkomen. Omdat slechts een klein deel van de besmette personen uiteindelijk kanker ontwikkelt – een proces waar jaren overheen gaan – is daarmee nog niet aangetoond dat de vaccinatie ook daadwerkelijk voor minder baarmoederhalskanker zorgt youth sports uniforms wholesale. Een persisterende besmetting die al opgelopen is in het verleden wordt door HPV-vaccinatie niet teruggedrongen puppy football jerseys. Het vaccin beschermt niet of beperkt tegen besmetting met HPV-typen die geen onderdeel van het vaccin uitmaken.

Cervarix wordt sinds 2007 op de markt gebracht door de farmaceutische firma GlaxoSmithKline en wordt in Nederland sinds 2009 aangeboden aan (pre)adolescente meisjes in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma.

This entry was posted on Monday, April 24th, 2017 at 3:06 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

2016 fashion trends

MCM Rucksack | Kelme Outlet | maje dresses outlet| maje dresses for sale

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet shopping online dresses grocery shopping online clothes shopping online